Dogovoreno zastupništvo kompanije GRAF za tržišta Srbije i Crne Gore

Kompanije TRGOTEHNIKA DOO i GRAF GmbH su ovog meseca dogovorile poslovno-tehničku saradnju u okviru koje će naša kompanija biti generalni zastupnik renomiranog svetskog proizvođača sistema za upravljanje atmosferskim vodama. Široki opseg i najrazličitija rešenja za prihvat odnosno zbrinjavanje atmosferskih otpadnih voda i njihov tretman uz visoki kvalitet proizvodnog programa i tehničke podrške, predstavljaju garanciju ostvarivanja dugotrajne poslovne saradnje i uspešnog ulaska na tržišta Srbije i Crne Gore.

GRAF GmbH je porodična kompanija osnovana 1962. godine od strane g-dina Otto Graf-a.

Proizvodni program se deli u nekoliko segmenata:

  • Tretman otpadnih voda
  • Upravljanje atmosferskim – olujnim vodama
  • Retenziranje i infiltracija
  • Tretman atmosferskih voda
  • Prikupljanje atmosferskih voda
  • Protivpožarni tankovi
  • Skladištenje pijaće vode

 

Čista voda predstavlja jednu od esencijalnih stvari u životu, izloženu mnogobrojim zagađivačima. GRAF razvija, proizvodi i plasira na tržište širok spektar proizvoda za upravljanje vodnim resursima. GRAF pruža rešenja za globalne izazove, kao što su zaštita vodotokova ili sprečavanje poplava, sa karakterističnim i prepoznatljivim nemačkim kvalitetom. Lider na evropskom tržištu sa 60 godina iskustva u ovim oblastima, fokusira se na održivo upravljanje vodama, izbegavanje zagađenja životne sredine i na odgovoran odnos prema ljudima i prirodi.

Kontinuirane inovacije su pokretač rasta u GRAF-u. Preko 200 aplikacija za prava industrijske svojine i brojne nagrade svedoče o dostignućima GRAF-a kao lidera u inovacijama u upravljanju kišnicom. Osnovne kompetencije kompanije u proizvodnji, logistici i dizajnu čine osnovu širokog spektra ekološki prihvatljivih proizvoda napravljenih od recikliranih materijala.

GRAF sistemi za infiltraciju pomažu u rešavanju problema sve veće količine zemljišta pokrivenog stambeno-poslovnim i industrijskim objektima, tržnim centrima, parkiralištima i putevima, koji sprečavaju prirodnu infiltraciju atmosferskih voda u zemljište, stvarajući pritom pritisak na postojeću kanalizacionu mrežu i povećavajući rizik od poplava. GRAF rešenja uklanjaju pritisak sa kanalizacione mreže i smanjuju troškove odvodnje površinskih voda.

Za lokalno odvođenje otpadnih voda, GRAF nudi širok spektar malih sistema za prečišćavanje otpadnih voda za domaćinstva koja se iz tehno-ekonomskih razloga ne mogu priključiti na javnu kanalizacionu mrežu. U malom sistemu za prečišćavanje otpadnih voda iz GRAF-a voda se biološki prečišćava, nakon čega se može bezbedno ispuštati u životnu sredinu.

Ljudi u GRAF-u

Visoka motivacija i izuzetna posvećenost GRAF tima predstavljaju temelje za uspeh porodičnog biznisa. Oni zajedno rade na zaštiti životne sredine i nastavljaju da razvijaju inovativne i održive proizvode koji pružaju kontinualna rešenja sa dodatom vrednošću za kupca.

Graf fabrika
Graf
Graf